START-UP

Wil jij je eigen bedrijfje beginnen?

Een eigen webshop beginnen, een eigen app maken, honden uit gaan laten voor oudere mensen. Of een goede-doelenactie starten en geld binnenhalen voor anderen. Steeds meer kinderen beginnen een eigen bedrijf. In 2017 zijn bijna vijftig kinderen tussen de 10 en 14 jaar een eigen bedrijfje begonnen.


Lijkt het je ook wat om later een eigen baas te zijn en een eigen bedrijf te hebben? Schrijf je dan in voor Start-up! Je gaat aan de slag met het bedenken van je eigen product of dienst, die je misschien later wel kunt gaan verkopen!


Bij Start-up! ga je in een groepje een eigen idee voor een nieuw product of nieuwe dienst uitwerken. Dit doe je in een periode van acht weken. In de eerste twee weken komen er gastsprekers met veel kennis over ondernemerschap. Zij zullen je goede en slechte voorbeelden laten zien en je krijgt veel tips om succesvol te zijn.


Daarnaast wordt er ook over de doelen van een ondernemer gesproken. Draait het alleen maar om veel geld verdienen of kun je met ondernemen ook andere mensen helpen?


Na deze eerste lessen ga je jouw idee voor een product of dienst uitwerken. Je gaat onderzoek doen naar je mogelijke doelgroep en kijken hoe je jouw product of dienst kunt verkopen (marketing). Aan het einde van de module ga je jouw eigen product of dienst presenteren.