TECHNOLAB

Wie doet de origineelste uitvinding? Marit, Tania, Jolie en Suzanne uit B01 deden mee aan de Willie Wortelwedstrijd van Technolab Leiden. Kernwaarden daarbij zijn: onderzoeken, ontdekken, ontwerpen, spelen en altijd: DOEN!

Op creatieve manieren naar oplossingen zoeken, je eigen talenten ontdekken èn inzetten: daar gaat het bij Technolab om.


De meiden bedachten en ontworpen de afvalslurper. De afvalslurper zorgt ervoor dat de 'plastic soep' vermindert en dat het afval niet in de zee terecht komt. Het is een soort sluis die het water naar beneden in een buis afvoert. In de buis zit een laagje water en dan stroomt het afval naar een afvalverzamelpunt.


De meiden kwamen in de finale en mochten 6 juni hun ontwerp presenteren.

Lees hieronder het verslag van de meiden!

WAT TE WINNEN BIJ DE WILLIE WORTEL WEDSTRIJD


"We kwamen bij de wedstrijd in Leiden en we werden daar ontvangen door mensen van de organisatie van Technolab. Toen we naar binnen gingen kregen we een koekje met het www-logo. Na een tijdje begonnen de presentaties en wij waren als eerste. Onze presentatie ging best goed, alleen er waren een paar problemen met het scherm. Daarna kwamen nog vier presentaties, daar waren ook problemen met het scherm. Toen was er een pauze. In de pauze hadden we nog een jurylid wat meer uitgelegd over ons prototype. Na de pauze waren er nog vijf andere presentaties en toen ging de jury beslissen en werden de stemmen geteld. De publieksprijs werd gewonnen door de “anti-tril beker”, ze hadden 3D-pennen gewonnen. Het lampje werd gewonnen door het groepje “tumo” zij kregen een abonnement op swapfiets. De Willie water winnaar was de “water besparing app” zij kregen allemaal een dopper. De hoofdprijs de WWW-kanjer werd gewonnen door het groepje “feathers”, zij kregen draadloze speakers. We hebben niet gewonnen, maar we kregen wel een tasje met een zaklapje, een sticker, een sleutelhanger en een chocolade reep."


Marit, Tania, Jolie en Suzanne uit B01

Het prototype van de Afvalslurper.