OLYMPIC MOVES

We gaan naar de landelijke finale!

HANDBAL


"We gingen vol zin de auto’s in. De eerste wedstrijd was een pittige (11-10 verloren...). De tweede wedstrijd was de minste van onze kant, maar er werd wel gebikkeld (9-6 gewonnen). De derde wedstrijd was een walk-over van onze kant, waarna we ons toch als poulewinnaar voor de finale plaatsten. Dit was onze beste wedstrijd en het meeste viel dan ook onze kant op. We wonnen met 10-8! En nu mogen we door naar de landelijke finales schoolhandbal! We gaan knallen!"


Ilse Groot, H3D

DANCE


"Op donderdag 29 maart zijn we met het dansteam naar de voorronde in Alkmaar geweest. De meiden trainden hier al een half jaar heel erg hard voor en dat mochten ze eindelijk laten zien op hun eerste wedstrijd! Eerst mochten alle scholen een keer indansen om het podium te verkennen. Toen ze 'voor het echie' moesten, werd het toch wel erg spannend, want alleen de top drie zou een plekje verdienen op het NK! De meiden dansten super goed, super strak en de energie spatte er vanaf! Dit harde werk werd uiteindelijk beloond met een plek in de finale! Het was een super leuke en spannende dag!"


Yentl Uitdewilligen, oud-leerling en coach

ATLETIEK


"We vonden het een hele leuke en gezellige dag in Almere! De onderdelen verspringen en sprinten waren het leukst om te doen. De estafette was super spannend omdat de wissels niet perfect liepen maar we uiteindelijk wel net iets sneller waren dan het team voor ons (0,01 seconde)! Toen we hoorden dat we eerste waren, waren we super blij! We hebben nu al heel veel zin in de finale!"


Zoë Lammertink, Eline Brouwer, Lynn van der Meij
HOCKEY


"Onze spelers komen uit de JA1 en JB1 van Overbos en één iemand uit H1 van Alkmaar en we waren benieuwd naar het niveau van de tegenstanders. Dit waren voornamelijk c'tjes en dit kwam dus wel als een opluchting voor ons team. We waren eigenlijk simpelweg beter dan onze tegenstanders en vandaar dat wij met redelijk veel gemak de winst mee naar huis konden nemen, wij hebben niet alleen deze winst nodig om onszelf te bewijzen. Onze volgende halte is Papendal, waar wij ook weer alles hopen te winnen!

Marnix Peeters, H4F

BASKETBAL


"Zowel de basketbal-jongens als -meisjes zijn gekwalificeerd voor Olympic Moves! De jongens, onder leiding van coach Beentjes, schoten alle tegenstanders het veld af. De vele driepunters van NBJay, Thom en Jonas werden te tegenstanders te veel. Ook de meiden waren op dreef, en zijn dus ook ongeslagen gekwalificeerd. Na het domineren van alle concurrenten mogen we op 8 juni naar Papendal!"


Thom Willemse, V5C